Zdrowie wagi ciężkiej

Czym zajmuje się fundacja w ramach programu Zdrowie wagi ciężkiej?

zdrowie-wagi-ciezkiej

Można powiedzieć, że jedzenie, to jedna z najprzyjemniejszych czynności w życiu. Niestety spełnianie kulinarnych zachcianek często zostaje z nami na dłużej w postaci nadliczbowych kilogramów, których utrata jest o wiele trudniejsza niż ich nabywanie.

Walka z nadwagą lub otyłością często nie jest dobrze zaplanowana i przemyślana. Polega po prostu na testowaniu różnych diet, w zależności od tego co w danej chwili jest modne. Zdarza się, że taki sposób przynosi upragniony efekt i udaje się nam zgubić niechciane kilogramy. Niestety zazwyczaj szybko wracają, gdy przestajemy się katować dietami i znów chcemy skosztować nowych rarytasów. Nieproszony gość o nazwie „efekt jojo” odbiera nam ochotę na kolejne starania i często porzucamy postanowienia dotyczące uzyskania wymarzonej sylwetki.

Fundacja Vox Salutem przykłada mniejszą uwagę do diet i morderczych ćwiczeń. Chce uświadamiać osoby z problemem nadkilogramów, że najlepszym sposobem na lepsze samopoczucie, jest zmiana nawyków żywieniowych, większa i regularna aktywność oraz zmiana myślenia, że jest się na diecie. Samo pojęcie „dieta” często wyzwala w ludziach negatywne odczucia. Receptą na zdrowsze i bardziej komfortowe życie jest po prostu zmiana jego trybu.

Zgodnie z hasłem fundacji „Zmień swoje życie od wczoraj” zachęcamy, aby rozpocząć nowe, aktywne funkcjonowanie już dziś, tak jakbyśmy wczoraj o tym zadecydowali

Obserwuj więcej na profilu Facebook oraz LinkedIn.

zdrowie-wagi-ciezkiej

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz na ich użycie.